Missió i valors

La Fundació Naccari Ravà treballa per contribuir a una societat millor:

Més constructiva i solidària
Més igualitària i conscient
Que afavoreixi l’autonomia de les persones

Orígens

La Fundació Naccari Ravà és una fundació privada, amb seu a Barcelona,
que dóna suport a iniciatives en tres àmbits: infància, salut i educació.
Les seves intervencions són principalment a Catalunya, tot i que també col·labora
amb projectes internacionals. N’és president el Sr. Ignasi Roda Fàbregas.

L’origen de la fundació es remunta a l’any 1987, quan l’empresària Sílvia Naccari
Ravà la va crear i impulsar. Ho va fer en nom del seu pare, l’enginyer d’origen italià
Òscar Ravà, home de gran empenta que va crear una important empresa automobilística a Catalunya. Des del seu origen la finalitat fundacional està adreçada a la infància, la salut i l’educació. L’any 2013 va morir la seva fundadora, i el patronat va decidir canviar el nom de la fundació en memòria seva.

Projectes

Cada any donem suport econòmic a entitats que impulsen projectes
emmarcats dins els nostres eixos fundacionals:

Salut

Col·laborem amb projectes tant en
l’àmbit assistencial com de recerca,
sempre que tinguin relació directa
amb la millora del present i el futur
de la salut de les persones.

Educació

Donem suport a entitats que
promouen valors i capacitats que
contribueixen a una societat amb
més igualtat d’oportunitats.

Infància

Ajudem a entitats que treballen per
a la inclusió dels infants i les seves
famílies des d’una visió integral,
donant cobertura a menors en risc
d’exclusió, garantint i millorant
el temps de lleure dels infants.

Projectes en curs

Nuevo Horizonte

DESENVOLUPAMENT DE L’EDUCACIÓ POPULAR (GUATEMALA)

Activitats educatives, culturals, socials
i polítiques per al foment dels valors
i principis històrics de la comunitat
indígena de Guatemala.

Fundació La Vinya

AL VENT

Prevenció, suport i socialització d’infants i joves en situació de risc social a través d’activitats d’educació en el temps de lleure. Suport a famílies amb necessitats econòmiques greus i a adults en les últimes etapes de la vida.

Fundació Educació
Solidària

A L’OMBRA DEL MUR (MÈXIC)

Cooperació al desenvolupament a través
d’una eina educativa en horari extraescolar on nens i nenes d’escassos recursos, joves i adults de barris marginals de Mexicali i Tijuana (Mèxic) exerceixen de mestres. Promoció del voluntariat.

Esplai Blanquerna

ALIANCES

Finançament per a dues beques per realitzar la formació del LabSocial i capacitar persones de l’entitat per guiar un procés de canvi i passar d’oferir una activitat d’educació en el lleure assequible per a totes les famílies a una activitat inclusiva i diversa que realment proporcioni igualtat d’oportunitats.

Fundació El Llindar

CYBERLLINDAR

Projecte que treballa per reduir la bretxa digital entre les diferents realitats socials i afavorir el futur dels joves exclosos del sistema educatiu, promoure que hi retornin i tinguin accés a la qualificació professional de manera que puguin millorar la seva ocupabilitat.

Associació
Junts Autisme

ESPAI DE VIDA INDEPENDENT

Projecte que treballa per garantir al màxim l’autonomia d’adults amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) amb altes necessitats de suport, evitant sistemes assistencialistes. S’organitzen tots els aprenentatges transversals necessaris per assolir les habilitats prelaborals.

Fundació Privada Servei
Solidari per la Inclusió Social

PROJECTE ROSSINYOL

Acollida sociolingüística i acompanyament per a la inserció social a persones d’origen migrant, assistència jurídica i classes de llengua castellana i catalana, formació en TIC i coneixement de l’entorn. Fomenta la inserció laboral a través de l’autoocupació, l’acompanyament residencial i educatiu a joves extutelats i menors estrangers no acompanyats.

Federació Salut Mental

XARXA JOVES

Acompanyament d’un equip de professionals a joves que conviuen amb un problema de salut mental en el seu itinerari de vida donant suport en salut, formació, treball i lleure. Un suport integral, proper, flexible, a mida de cada jove, perquè disposin de les mateixes opcions i oportunitats que qualsevol altre jove a l’hora de desenvolupar el seu projecte de vida d’una forma plena, d’acord amb les seves motivacions, necessitats i capacitats.

Associació Encert

LLEURE

Programa que ofereix un espai d’oci per a persones amb diversitat funcional, que crea i ofereix un lleure inclusiu adaptat a totes les necessitats i diversitats, tenint present la conciliació entre el món familiar i el món laboral per ajudar a crear un alliberament als familiars.

Pare Manel

OBRADOR DIGITAL JOVE

Atenció i acompanyament de la infància i adolescència en risc social a través d’una acció educativa integral. Espai de centre obert diari amb reforç escolar, lleure educatiu, salut i alimentació… Millora l’ocupabilitat i la inserció laboral dels joves amb itineraris individualitzats i espais productius com a recurs pont.

Acidh (Associació
Catalana d’Integració i
Desenvolupament Humà)

ESCOLA ADULTS

Ofereix un cicle complet des de l’adolescència fins a la vellesa acollint, formant i integrant, social i laboralment, a més de 700 persones amb Intel·ligència límit (IL)

CVI (Centre de
Vida Independent)

TORNA A CASA, ESTRATÈGIA ESCUT SOCIAL CVI 2022

Diagnòstic per part de l’equip multidisciplinari (terapeuta ocupacional, fisioterapeuta, logopeda, treballadora social) i valoració de les necessitats de persones amb dependència i/o discapacitat, s’especifiquen els productes que li facilitaran l’autonomia, s’instal·len i s’ensenya a la persona i al familiar/cuidador a fer-los servir. Formació i recerca.

Xamfrà

RÀDIO XAMFRÀ

L’objectiu del projecte és garantir el dret a l’accés cultural, vetllant per la participació diversa a tots nivells i generant un espai de convivència no segregat, on tothom es senti segur/a i acollit/da. Els participants són infants, joves i persones adultes, amb èmfasi en les persones i col·lectius en risc d’exclusió i alta vulnerabilitat.

Fundació Blanquerna

(GRUP DE RECERCA EN SALUT, ACTIVITAT FÍSICA
O ESPORT): PLA D’ADHERÈNCIA A L’ESPORT

Formació d’estudiants i professionals en el camp universitari, formació en investigació i tesis doctorals. Aquest projecte es centra en diferents aspectes de l’activitat física i l’esport relacionats amb la salut i activitat física.

Fundació Catalana
de Pneumologia

BEQUES FUCAP 2022

Convocatòria de beques per fomentar la recerca i la docència així com les relacions entre els diferents serveis i tots els pneumòlegs de Catalunya.

LEA (Limited Edition Atlethes)

REPS AGAINST CANCER

Organització sense ànim de lucre formada per professionals de l’esport, persones voluntàries dedicades a diferents disciplines i atletes amb diversitat funcional que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones en risc o situació d’exclusió social a través de la pràctic.

Fundació Associació Som Alaire

ACTIVITAT TERAPÈUTICA AMB CAVALLS

Tallers terapèutics per a joves d’entre 16 i 19 anys que no han encaixat en el sistema acadèmic i l’han abandonat o han estat expulsats d’aquest amb una curta edat.

Aspasim

SUPORT A LA INCLUSIÓ ESCOLAR

Plans per aconseguir que l’escola sigui inclusiva per tothom, que doni resposta a la diversitat, la inclusió i l’educació en valors. Amb canvis metodològics, noves estructures d’aula, nous models d’intervenció pedagògica amb dinàmiques que respectin el ritme de tots per reunir nens i nenes, amb i sense diversitat funcional, durant el seu procés formatiu i d’aprenentatge de valors per tal d’eliminar barreres i normalitzar la diversitat de capacitats de les persones.

Musethica

MUSETHICA BARCELONA

Projecte que connecta la música d’excel·lència amb totes les persones, incloent especialment les que normalment no tenen possibilitat d’accedir a música clàssica, com presos, persones hospitalitzades o que viuen en albergs socials. Els estudiants de Conservatoris Superiors de Música adquireixen experiència oferint concerts públics regularment davant d’audiències en un benefici mutu.

Fundació Roure

REBOST COMUNITARI

El Rebost Comunitari del Casc Antic és un projecte que cobreix les necessitats alimentàries de la població en risc d’exclusió social. Busca la inclusió de la persona a la xarxa comunitària: el centre de distribució d’aliments té un format d’economat on les pròpies persones trien els aliments que necessiten, dignificant així l’ajuda alimentària.

Fundació Anne

ÚS PROBLEMÀTIC DE LES NOVES TACNOLOGIES

La Fundació Anne desenvolupa projectes que millorin el benestar psíquic i social dels infants, adolescents i les seves famílies afectats per l’ús massiu i l’avenç tecnològic dels mitjans digitals, que han portat una major preocupació per les potencials conseqüències perjudicials en els adolescents (desenvolupament d’hàbits problemàtics/addictius en l’ús de videojocs, xarxes socials, joc d’aposta hàbits alimentaris poc saludables…)

Blog

Donem suport

Read More

Curs 2020-21

Read More

Jornades Mentoria

Read More

Lloguer turístic

La Fundació Naccari Ravà és propietària de “La Vil·la Tupinetti”; un xalet a segona línia de mar, a la zona del Vinyet de Sitges. El xalet és original dels anys 60. Té capacitat per a 12 persones i disposa d’un jardí de 800m2 amb piscina privada.

Si esteu decidint on passar les vacances, la Vil·la Tupinetti pot ser una fantàstica
opció. Llogar-la és una manera de col·laborar amb nosaltres, perquè els beneficis
que es recullen amb el lloguer turístic retornen en projectes d’impacte social.

Contacte